Η Google παλεύει για να καταργήσει το ad blocking στο Youtube

Η Google παλεύει για να καταργήσει το ad blocking στο Youtube

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα ad blockers στο Youtube, η Google βρίσκεται σε μια πραγματική σταυροφορία. Η πλειοψηφία των ad blockers έχουν παύσει να λειτουργούν, αν και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τους χρήστες. Μια από αυτές είναι η χρήση τροποποιημένων εκδόσεων της εφαρμογής, όπως το Youtube Vanced, που παρέχει τη δυνατότητα παράκαμψης των διαφημίσεων. Ωστόσο, η Google απειλεί νομικά την ομάδα που ανέπτυξε αυτή την εφαρμογή, οδηγώντας σε ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού.

Οι τροποποιημένες εφαρμογές, ωστόσο, ενδέχεται να πάψουν να λειτουργούν από το 2024, ανάλογα με ένα νέο Android WebView Media Integrity API που αναπτύσσει η ίδια η Google. Αυτό το API επιτρέπει στις ιστοσελίδες να ελέγχουν την ακεραιότητα της συσκευής και να αποκλείουν την πρόσβαση αν διαπιστωθεί ότι η συσκευή έχει τροποποιηθεί. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται ευρέως στο οικοσύστημα του Android για την παρουσίαση ιστοσελίδων εντός εφαρμογών.

Ωστόσο, μια ανησυχία γεννιέται σχετικά με τη δυνατότητα κακόβουλων προγραμματιστών να εκμεταλλευτούν αυτήν την τεχνολογία για να παρεμποδίσουν τους χρήστες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Google αναπτύσσει αυτό το API, για να εξασφαλίσει ότι οι ιστοσελίδες δεν θα ανοίξουν σε μη ασφαλή περιβάλλοντα.

Συχνές Ερωτήσεις:

1. Πώς λειτουργεί το ad blocking στο Youtube;
Οι ad blockers είναι προγράμματα που εμποδίζουν την εμφάνιση διαφημίσεων κατά την περιήγηση σε ιστότοπους ή τη χρήση εφαρμογών.

2. Ποια είναι η εναλλακτική λύση για το ad blocking στο Youtube;
Μια εναλλακτική λύση είναι η χρήση τροποποιημένων εκδόσεων της εφαρμογής, όπως το Youtube Vanced, που επιτρέπει την παράκαμψη των διαφημίσεων.

3. Τι είναι το Android WebView Media Integrity API;
Το Android WebView Media Integrity API είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στις ιστοσελίδες να ελέγχουν την ακεραιότητα της συσκευής και να αποκλείουν την πρόσβαση αν διαπιστωθεί ότι η συσκευή έχει τροποποιηθεί.

4. Ποιο είναι το ανησυχητικό στοιχείο του νέου API;
Υπάρχει η πιθανότητα κακόβουλοι προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν το νέο API για να παρεμποδίσουν τους χρήστες και να αλλάξουν το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που βλέπουν.

Πηγή: techmaniacs.gr