Το Huawei Mate 60 Pro+: Η νέα ηγετική δύναμη στη φωτογραφία smartphone

Το Huawei Mate 60 Pro+: Η νέα ηγετική δύναμη στη φωτογραφία smartphone

Το Huawei Mate 60 Pro+ έχει κατακτήσει την κορυφαία θέση στην αξιολόγηση του DxOMark για τις κάμερες smartphone, με εντυπωσιακή βαθμολογία 157 βαθμοί. Αυτό το τοποθετεί πάνω από τον προηγούμενο κάτοχο της κορυφαίας θέσης, το Huawei P60 Pro, που σημείωσε 156 πόντους. Επιπλέον, το Apple iPhone 15 Pro Max/Pro, με βαθμολογία 154 πόντους, τώρα βρίσκεται στην τρίτη/τέταρτη θέση.

Ο πρωταγωνιστής αυτής της επίδοσης είναι η εξαιρετική κάμερα του Mate 60 Pro+. Διαθέτει ένα τριπλό σύστημα, με κύρια κάμερα 48MP με μεταβλητή διάφραγματος f/1.4-f/4.0, ultra wide κάμερα 40MP με διάφραγμα f/2.2 και super macro telephoto κάμερα 48MP με διάφραγμα f/3.0.

Η αξιολόγηση του DxOMark δίνει στο Huawei Mate 60 Pro+ 160 πόντους για την απόδοση στη φωτογραφία, 80 πόντους για το Bokeh, 83 πόντους για την προεπισκόπηση, 152 πόντους για το επίπεδο ζουμ και 148 πόντους για την εγγραφή βίντεο. Αναγνωρίζεται η εξαιρετική δυνατότητα του smartphone να λαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και την ικανότητά του να αποτυπώνει καλύτερα πορτρέτα και ομαδικές φωτογραφίες.

Οι επιδόσεις της κάμερας του Huawei Mate 60 Pro+ αποτελούν αφορμή για θετικά σχόλια από το DxOMark. Η κάμερα αναδεικνύει ένα ευρύ δυναμικό εύρος και προσφέρει καλή έκθεση σε πορτρέτα και λήψεις τοπίου. Επιπλέον, αναδεικνύει όμορφα χρώματα σε πολλές συνθήκες λήψης. Η αντιστάθμιση υφής/θορύβου είναι καλή στις φωτογραφίες, ενώ η λειτουργία ζουμ επιτυγχάνει χαμηλά επίπεδα θορύβου. Είναι επίσης ικανή για αυτόματη εστίαση με καλή σταθεροποίηση βίντεο. Το μεταβλητό διάφραγμα επιτυγχάνει βαθύτητα πεδίου για διάφορα σενάρια λήψης.

Βέβαια, όπως κάθε συσκευή, το Huawei Mate 60 Pro+ έχει και μειονεκτήματα. Σε λήψεις με υψηλό κοντράστ και χαμηλό φωτισμό, μπορεί να χάσει λεπτομέρειες στα βίντεο. Επίσης, παρουσιάζει θόρυβο σε βίντεο με κίνηση σε εσωτερικούς χώρους και χαμηλό φωτισμό. Σε σενάρια με οπίσθιο φωτισμό, η αντίθεση του προσώπου και οι τόνοι του δέρματος μπορεί να μην είναι ευδιάκριτοι. Τέλος, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορεί να έχουν φαινόμενα ghosting, μετατόπιση απόχρωσης ή color quantization.

Συνολικά, το Huawei Mate 60 Pro+ είναι ένα smartphone με εξαιρετικές δυνατότητες φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης. Αποτελεί μια ηγετική δύναμη στον τομέα της φωτογραφίας smartphone και αναβαθμίζει το παιχνίδι για τους λάτρεις της καλής ποιότητας εικόνας.