Οι ρομπότ-εξερευνητές του Άρη θα παραμείνουν απομονωμένοι για δύο εβδομάδες

Οι ρομπότ-εξερευνητές του Άρη θα παραμείνουν απομονωμένοι για δύο εβδομάδες

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι ρομπότ-εξερευνητές της NASA στον Άρη θα βρεθούν στη μοναδική τους παρέα, καθώς λόγω φαινομένου που σχετίζεται με τη θέση του Άρη και της Γης απέναντι από τον ήλιο, η επικοινωνία με τη NASA θα διακοπεί.

Ο κυκεώνας φωτονίων που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της ηλιακής συνόδους μπορεί να προκαλέσει παροδικές διαταραχές στην επικοινωνία με τα ρομπότ, επηρεάζοντας την αποστολή. Σε απόλυτη συμφωνία με αυτήν την κατάσταση, η NASA θα αποφύγει να στείλει εντολές προς τον Άρη κατά τη διάρκεια της κινδυνώδους περιόδου.

Η επικοινωνία με τα ρομπότ-εξερευνητές θα διακοπεί εντελώς για δύο ημέρες, αλλά οι μηχανισμοί παρακολούθησης από την Γη θα συνεχίσουν να λειτουργούν για να καταγράφουν και να αποθηκεύουν τα δεδομένα από τις αποστολές τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ρομπότ θα συνεχίσουν να συλλέγουν πολύτιμες πληροφορίες για τον Άρη και το περιβάλλον του, αλλά η ανταλλαγή δεδομένων με τη Γη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ανέφικτη.

Η NASA προειδοποιεί επίσης ότι οι φουσκώσεις, υπερπηγέας και αρχικές πληροφορίες από το Άρη, μπορεί να καθυστερήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

FAQ:

Q: Για ποιο χρονικό διάστημα θα διακοπεί η επικοινωνία με τα ρομπότ-εξερευνητές;
A: Η επικοινωνία θα διακοπεί για δύο ημέρες, κατά τη διάρκεια της ηλιακής συνόδους του Άρη.

Q: Τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου;
A: Οι ρομπότ θα συνεχίσουν να συλλέγουν δεδομένα, αλλά η ανταλλαγή των πληροφοριών με τη Γη θα είναι αδύνατη.

Q: Ποιος είναι ο λόγος αυτής της απομόνωσης;
A: Η ηλιακή σύνοδος αποτελεί φυσικό φαινόμενο που προκαλεί παροδικές διαταραχές στην επικοινωνία με τα ρομπότ, επηρεάζοντας την αποστολή.