Ο φοβερός κρατήρας στο φεγγάρι που προκάλεσε ο κινεζικός πύραυλος Long March 3C

Ο φοβερός κρατήρας στο φεγγάρι που προκάλεσε ο κινεζικός πύραυλος Long March 3C

Το φεγγάρι είναι γεμάτο μυστήρια και κρυμμένα μυστικά, και ένα από αυτά αποκαλύφθηκε πρόσφατα από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Αριζόνα. Ανακάλυψαν ότι ο μυστηριώδης κρατήρας στο φεγγάρι προήλθε από τον κινεζικό πύραυλο Long March 3C.

Τα τηλεσκόπια που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες δεν ήταν αρκετά αναλυτικά για να καταγράψουν με ακρίβεια τις λεπτομέρειες του αντικειμένου, αλλά κατάφεραν να ανιχνεύσουν τα σημάδια που άφηνε το φως καθώς ταξίδευε προς την επιφάνεια.

Η ανακάλυψη αυτή δεν ήταν εύκολη, καθώς η Κίνα είχε αρνηθεί κατηγορηματικά την ευθύνη της για το γεγονός. Ωστόσο, η NASA κατάφερε να εντοπίσει τη νέα προσθήκη στη σεληνιακή επιφάνεια μέσω φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από το Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι.

Ο φοβερός κρατήρας που δημιουργήθηκε στο φεγγάρι από αυτόν τον πύραυλο Long March 3C ανοίγει νέες προοπτικές για τη μελέτη και την κατανόηση της σεληνιακής επιφάνειας. Η παρουσία του κρατήρα αποδεικνύει τη δύναμη και την επίδραση που μπορούν να έχουν οι διαστημικές αποστολές σε άλλους πλανήτες. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την εξερεύνηση του διαστήματος και την ανακάλυψη νέων μυστικών που το περιβάλλουν.

Πηγή: Daily Mail

Συχνές Ερωτήσεις

1. Τι δημιούργησε τον κρατήρα στο φεγγάρι;

Ο κινεζικός πύραυλος Long March 3C δημιούργησε τον κρατήρα στο φεγγάρι.

2. Πώς ανιχνεύθηκε η προσθήκη στη σεληνιακή επιφάνεια;

Η προσθήκη στη σεληνιακή επιφάνεια ανιχνεύθηκε από το ρομποτικό διαστημόπλοιο Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της NASA.

3. Ποια είναι η σημασία του κρατήρα στη μελέτη της σεληνιακής επιφάνειας;

Ο κρατήρας ανοίγει νέες προοπτικές για τη μελέτη και την κατανόηση της σεληνιακής επιφάνειας.