Η Samsung Electronics αναπτύσσει ένα νέο smartphone με βασική λειτουργία μετάφρασης και διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο

Η Samsung Electronics αναπτύσσει ένα νέο smartphone με βασική λειτουργία μετάφρασης και διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο

Η γνωστή νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας, Samsung Electronics, έχει ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο smartphone το 2024 με την ονομασία Galaxy AI. Αυτή η συσκευή θα είναι ένα εργαλείο μετάφρασης και διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο, που θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στην επόμενη γενιά των Samsung Galaxy smartphones, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Αυτό το καινοτόμο εργαλείο θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφράζουν ομιλίες και κείμενα σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια επικοινωνίας. Με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, αυτό το εργαλείο θα λειτουργεί ακόμη και όταν ο ένας συμμετέχοντας δεν χρησιμοποιεί μοντέλο της Samsung. Η λειτουργία μετάφρασης και διερμηνείας θα είναι εξαιρετικά εύκολη και προσβάσιμη, όπως και η ενεργοποίηση των υποτίτλων σε μια τηλεοπτική σειρά. Επιπλέον, η Samsung επιβεβαίωσε ότι οι ιδιωτικές συνομιλίες θα παραμείνουν ασφαλείς στα smartphones.

Η Samsung Electronics είναι γνωστή ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο. Το τρίτο τρίμηνο του 2023 απέδειξε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις με μία μείωση των κερδών κατά 78% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. Η Samsung εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη της μειώθηκαν σε περίπου 2,4 τρισεκατομμύρια γουόν (1,69 δισεκατομμύρια ευρώ) τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο του 2023, σε σύγκριση με τα 10,85 τρισεκατομμύρια γουόν την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Πηγή: OT.gr

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

1. Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο smartphone Galaxy AI της Samsung;

Το νέο smartphone Galaxy AI της Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024.

2. Πώς λειτουργεί η λειτουργία μετάφρασης και διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο;

Η ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη του Samsung Galaxy AI επιτρέπει τη μετάφραση και τη διερμηνεία ομιλίας και κειμένου σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια επικοινωνίας, ανεξάρτητα από το αν ο συνομιλητής χρησιμοποιεί συσκευή Samsung.

3. Ποια γλώσσα θα υποστηρίζει η λειτουργία αυτή;

Δεν έχει γίνει αναφορά για το πλήθος των γλωσσών που θα υποστηρίζει η λειτουργία μετάφρασης και διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, αναμένεται να περιλαμβάνονται οι κύριες παγκόσμιες γλώσσες.

4. Πώς αποτίθενται οι ιδιωτικές συνομιλίες στα smartphones της Samsung;

Η Samsung επιβεβαίωσε ότι οι ιδιωτικές συνομιλίες θα παραμένουν προστατευμένες στα smartphones, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς αποτίθενται.