Η Sony παρουσιάζει την επανάσταση στους αισθητήρες CMOS: Πρώτη κάμερα με αισθητήρα global shutter

Η Sony παρουσιάζει την επανάσταση στους αισθητήρες CMOS: Πρώτη κάμερα με αισθητήρα global shutter

Η Sony, η κορυφαία παραγωγός αισθητήρων για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, εισάγει μια πρωτοποριακή κάμερα στην αγορά. Η νέα Sony Α9 ΙΙΙ είναι η πρώτη κάμερα στην κατηγορία της που χρησιμοποιεί αισθητήρα global shutter, αποφεύγοντας έτσι τις δυσκολίες που μπορεί να προκαλέσει ο τύπος rolling shutter που συνηθίζεται στους σύγχρονους αισθητήρες CMOS. Αυτό σημαίνει ότι η κάμερα καταγράφει την εικόνα χωρίς καθυστέρηση, προσφέροντας εκπληκτική ευκρίνεια και ακρίβεια.

Η Sony Α9 ΙΙΙ διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Με χρονισμό κλείστρου ως 1/80.000 δευτερόλεπτο, συγχρονισμό φλας σε όλες τις ταχύτητες και ριπή 120fps, η κάμερα διαθέτει εξαιρετική απόδοση αυτόματης εστίασης και αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, απαλλάσσει το χρήστη από το πρόβλημα του light flickering που συνήθως συναντάται με τεχνητό φωτισμό LED ή φθορισμού.

Η Α9 ΙΙΙ εντυπωσιάζει επίσης με τη δυνατότητα PreCapture, καταγράφοντας εικόνες σε full ταχύτητα 120fps πριν καν πατήσετε το κουμπί απελευθέρωσης. Αυτή η δυνατότητα εξασφαλίζει πάντα την ύπαρξη ενός επιπλέον δευτερολέπτου στιγμιότυπου, με 120 καρέ.

Επιπλέον, η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένο σταθεροποιητή εικόνας 8-stop και αυξημένη ευαισθησία σε χαμηλό φως. Στον τομέα του βίντεο, υποστηρίζει ανάλυση 4K 60p/120p χωρίς cropping και παρέχει επιλογές για υ υπερδειγματοληψία, αποθήκευση σε διπλό slot καρτών CFexpress Type A και υποστήριξη Raw 16bit.

Η Sony Α9 ΙΙΙ αποδεικνύει ότι η τεχνολογία των αισθητήρων CMOS συνεχίζει να εξελίσσεται και να καινοτομεί, προσφέροντας νέες δυνατότητες και μοναδικές εμπειρίες στους φωτογράφους και στους λάτρεις της εικόνας.

Frequently Asked Questions (FAQ)

1. Τι είναι ο αισθητήρας global shutter;

Ο αισθητήρας global shutter είναι ένας τύπος αισθητήρα που επιτρέπει την καταγραφή της εικόνας χωρίς καθυστέρηση. Αντίθετα με τον τύπο rolling shutter, ο αισθητήρας global shutter καταγράφει την εικόνα παράλληλα σε όλα τα pixels της, προσφέροντας υψηλή ακρίβεια και ευκρίνεια.

2. Ποια είναι η δυνατότητα PreCapture της κάμερας Sony Α9 ΙΙΙ;

Η δυνατότητα PreCapture της κάμερας Sony Α9 ΙΙΙ επιτρέπει την καταγραφή εικόνων με full ταχύτητα πριν καν πατήσετε το κουμπί απελευθέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι πάντα έχετε διαθέσιμο ένα επιπλέον δευτερόλεπτο με 120 καρέ για να απαθανατίσετε τις καλύτερες στιγμές.

3. Ποιες είναι οι δυνατότητες της κάμερας Sony Α9 ΙΙΙ στον τομέα του βίντεο;

Η κάμερα Sony Α9 ΙΙΙ υποστηρίζει ανάλυση 4K 60p/120p χωρίς cropping και παρέχει επιλογές για υ περδειγματοληψία, αποθήκευση σε διπλό slot καρτών CFexpress Type A και υποστήριξη Raw 16bit. Με αυτές τις δυνατότητες, η κάμερα επιτρέπει τη δημιουργία εκπληκτικών βίντεο με υψηλή ποιότητα εικόνας και λεπτομέρεια.