Το νέο benchmark Steel Nomad του 3DMark: Περισσότερες πλατφόρμες και περιβάλλοντα επιρροών για την επέτειό του

Το νέο benchmark Steel Nomad του 3DMark: Περισσότερες πλατφόρμες και περιβάλλοντα επιρροών για την επέτειό του

Εδώ και αρκετά χρόνια, το 3DMark χρησιμοποιείται από διάφορες ιστοσελίδες και την Insomnia για να αξιολογήσουν τις κάρτες γραφικών. Οι βασικοί δείκτες αποτελούνταν από τα FireStrike (DirectX 11) και Time Spy (DirectX 12), με το πιο πρόσφατο να είναι το Port Royal που εισάγει την ακτινανίχνευση (Ray Tracing) στις δοκιμές. Καθώς το 3DMark γιορτάζει την 25η επέτειό του, η εταιρεία ανάπτυξης ανακοίνωσε το νέο benchmark Steel Nomad. Αυτό έρχεται στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία των νέων καρτών γραφικών GeForce RTX 40-series «SUPER» στις αρχές της νέας χρονιάς.

Το 3DMark Steel Nomad είναι ένα πρωτοποριακό benchmark που θα λειτουργεί σε πολλαπλές πλατφόρμες, APIs και λειτουργικά συστήματα. Χρησιμοποιεί το πλέον σύγχρονο API DirectX 12 στα συστήματα Windows, το Metal στα macOS και το Vulkan στα Android και Linux. Λόγω των διαφορετικών APIs και λειτουργικών συστημάτων, τα αποτελέσματα αναμένεται να μην είναι απόλυτα συγκρίσιμα μεταξύ τους, αν και ως τώρα δεν έχει δοθεί επίσημη επιβεβαίωση.

Τα πρώτα screenshots του Steel Nomad δείχνουν φουτουριστικά steampunk περιβάλλοντα, με στοιχεία από γουέστερν. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής και είναι αμφίβολο αν το hardware θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία για την κυκλοφορία του Steel Nomad, αλλά αναμένεται να συμπεριληφθεί στην ενημερωμένη έκδοση του 3DMark τις επόμενες εβδομάδες.