Η Google προκαλεί καθυστέρηση στο φόρτωση βίντεο εκτός Chrome

Η Google προκαλεί καθυστέρηση στο φόρτωση βίντεο εκτός Chrome

Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα, η Google έχει υποστεί κατηγορίες για το ότι προκαλεί καθυστέρηση στη φόρτωση βίντεο σε browsers εκτός Chrome, όπως το Firefox και το Edge. Αν και στο παρελθόν, οι κατηγορίες ήταν κυρίως για αυτά τα browsers, πλέον υπάρχουν αναφορές από χρήστες που χρησιμοποιούν τον Chrome και αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Η Google ανακοίνωσε ότι η καθυστέρηση στη φόρτωση των βίντεο οφείλεται στους ad blockers, επιβεβαιώνοντας έτσι τις υποψίες. Οι χρήστες που έχουν εγκατεστημένους ad blockers θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίζουν μια μικρή καθυστέρηση στη φόρτωση των βίντεο, ανεξάρτητα από το ποιο browser χρησιμοποιούν.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της Google να αντιμετωπίσει τα ad blockers στο YouTube. Με το να εμφανίζονται διαφημίσεις στους χρήστες με ενεργοποιημένα ad blockers, η εταιρεία προσπαθεί να τους πείσει να επιτρέψουν τις διαφημίσεις ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium.

Είναι λογικό αυτή η ενέργεια από την Google, καθώς το YouTube επιβιώνει από διαφημίσεις και συνδρομές. Έτσι, η πιθανότητα να εμφανίζονται διαφημίσεις σε χρήστες με ad blockers αποτελεί έναν τρόπο να διασφαλίσει τα έσοδά του.

Η Google διέψευσε επίσης την έννοια ότι η καθυστέρηση στη φόρτωση των βίντεο σχετίζεται με τους browsers. Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η καθυστέρηση εξαφανίζεται όταν χρησιμοποιούν τον Chrome browser της Google.

Πιθανότητα υπάρχει η αλλαγή να δοκιμάζεται αρχικά σε λογαριασμούς που έχουν εντοπιστεί να χρησιμοποιούν ad blockers. Το μέλλον θα δείξει αν η αλλαγή θα εφαρμοστεί σε όλους τους χρήστες και σε όλα τα browsers.

FAQ:

1. Τι προκαλεί την καθυστέρηση στη φόρτωση βίντεο εκτός Chrome;
Η Google ανακοίνωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στους ad blockers, δηλαδή στα προγράμματα που αποτρέπουν την εμφάνιση διαφημίσεων.

2. Τι επιπτώσεις έχει αυτή η αλλαγή για τους χρήστες;
Οι χρήστες που έχουν εγκατεστημένους ad blockers θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο για το φόρτωμα των βίντεο.

3. Γιατί η Google θέλει να αποκλείσει τα ad blockers;
Το YouTube επιβιώνει από διαφημίσεις και συνδρομές, οπότε η Google προσπαθεί να διασφαλίσει τα έσοδά της εμφανίζοντας διαφημίσεις σε όσους χρησιμοποιούν ad blockers.